Entledigande - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Entledigande

Om allt möjligt som kan uppstå i ett uppdrag för ett ensamkommande barn.

Jag har uppdrag som GM för ensamkommande barn. Just detta barn har hamnat i glipan mellan gamla och nya systemet och han har varit ganska frustrerad av att inte kunna få ett beslut. Nu har kommunen bytt soc sek och inför henne har han då framfört att jag inte engagerar mig och att han vill byta. Soc Sek skickar in detta till ÖFM, som utan att undersöka saken entledigar mig.

Jag blir ju funderande. Jag har lagt mycket tid på den pojken och på att lära mig uppdraget. Kan ÖFM entlediga mig på dessa lösa grunder? Om jag läser lagen någorlunda så ska jag missköta mig eller komma på obestånd för att bli entledigad. (Eller för att föräldrar kommer, Barnet lämnar Sverige, SFV och att GM inte behövs).

Jag har inte ställt barnet på frågan utan via ett annat barn frågat försiktigt. Han är inte missnöjd med mig, utan med att han får vänta så länge på beslut av MIG-verket.

Vad har ni för åsikter?
Melker
11 okt 2011 14:40

Bedrövligt av socialsekreteraren att inte kunna hålla isär begreppen, missnöjda med väntan är nog nästan alla ensamkommande. Och märkligt av överförmyndaren att inte förhöra sig med dig först. Har du fler uppdrag? Har du kommit ihop dig med överförmyndaren på något vis?
Anders Lindblom
25 jan 2012 00:44