När det kunnat vara bättre - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

När det kunnat vara bättre

När jag gjort ett bra jobb, vilket händer för det mesta så känns det bra. MEN när jag som nu - med facit i hand - borde gjort på ett annat sätt, tänkt på ett annat sätt så känns det lite "pyton". Det har inte hänt något kriminellt eller något som lett till större skada. Men det kunde blivit bättre.
Jag tar upp detta då det väl hänt någon annan någon gång.
Tankar/frågor: Kan vi alltid vara på topp? Får vi misslyckas ibland?
Jean Leek
30 mar 2011 11:27

"De som aldrig gör någonting gör aldrig fel"

"Att erkänna ett misstag är att tillstå att man blivit klokare"

Det du beskriver tror jag att alla gode män och förvaltare upplever någon gång förr eller senare. Det finns olika sätt att lösa problem på och ibland... kunde det blivit bättre. Jag tycker att alla ni som åtar er uppdrag måste tänka att ni faktiskt "gör någonting" och alltid i gott syfte. Det är lätt att stå brevid och ha åsikter om vad andra ska göra för någon annan människa, men ni ställer tålmodigt upp funderar ut lösningar och agerar gång efter gång utifrån vad ni anser vara huvudmannens bästa. Ibland måste till exempel konsekvenser på lång sikt gå före kortsiktiga lösningar.

Om ingen större skada är skedd, tycker jag att du ska tänka på alla de gånger du har lyckats riktigt bra för den här huvudmannens räkning och alla de gånger du gjort mer än vad som ingår i uppdraget.

Reflektion är viktigt. Jag hoppas att så många som möjligt av våra medlemmar försöker träffas och utbyta erfarenheter och tankar så att ni inte går ensamma och grubblar. Gemenskap är viktigt för att man ska orka. Erfarenhetsutbyte gör att andra inte behöver göra liknande misstag.
karin
31 mar 2011 13:52

Lösningsinriktat tankesätt.
Ställ frågorna till dig sjölv:
Hur kommer det sig att det inte blev ännu värre?
(Troligen har du ändå gjort ett bra jobb)
Vad behöver hända för att det nästa gång ska bli bättre?
(Du har lärt dig en hel del och du utvecklas i ditt uppdrag)
Oskar F
01 apr 2011 11:26