RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

När det känns bra

Huvudmannen har tidigare spontanhandlat mycket på stan samt därutöver även handlat på postorder utan att sedan ha pengar att betala med. Som ny god man har jag lyckats med att etablera kontakt och förtroende. Vi har kommit överens om långsiktiga mål och lyckats så bra att det har blivit nya skor, ny jacka, ny tröja och dansresa med särbon. Då knns det bra att vara god man.
Låt oss glädjas åt det positiva. Har ni några bra exempel?
Oskar F
08 mar 2011 17:08

Håller med dig att det känns bra när huvudmannen "gör som vi tycker". Men huvudmannen har ju rätt att göra som han/hon vill. Hur mycket ska vi påverka huvudmannen?
Dacke
09 mar 2011 09:09

Det är sällan det är lätt. Nu har jag ett uppdrag då jag får vara (valt att vara) "bestämd tonårsförälder". Och det känns inte så lätt alla gånger. När jag är bestämd och inte delar det huvudmannen vill för tillfället så sitter det en liten () bakom örat och påminner mig om att huvudmannen har sin rättshandlingsförmåga kvar. Jag är bara god man. Men skulle jag följa huvudmannen som en vindflöjel i ekonomiska önskemål så skulle det bli tok och inte bra för Sörja för person. Jag hoppas att det i förlängningen visar att jag gjode rätt. Känner ni igen situationen?
Jean Leek
23 mar 2011 17:34