Många val - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Det är många val som ska göras för den enskilde individen. Allt från att välja mobiloperatör, telefonabonnemang, elleverantör till att välja vårdgivare och assistansföretag. Hur många företag/leverantörer bör man jämföra innan man gör val för sin huvudmans räkning? Hur resonerar ni andra ställföreträdare?
Miriam
10 apr 2013 20:56

Jag brukar först höra med huvudmannen om hon har några önskemål. Har hon det och de går att uppfylla och om de inte är avsevärt sämre på något sätt får det bli så. Har huvudmannen inga önskemål eller om de inte går att uppfylla väljer jag det som jag tror är bäst för henne och samtidigt är bekvämt för mig, utifrån mina erfarenheter. Några mer ingående jämförelser brukar jag inte göra.
Anders Lindblom
19 apr 2013 01:15

Tack för dina råd Anders! Jag hörde en som berättade att han brukar ta in cirka fem alternativ och jämföra, är det fler som gör på det sättet?
Miriam
03 maj 2013 14:58

Jag tycker det verkar överdrivet, det är ju inte fråga om någon offentlig upphandling som ska göras.
Bäumler
08 maj 2013 23:23

Jag tror inte att man behöver jämföra så många alternativ. Handlar det om banker får man höra vad huvudmannen har för önskemål och om huvudmannen inte kan uttrycka sin vilja eller inte har några åsikter är det helt ok att själv välja och till och med byta bank. Har man flera huvudmän är det ju dessutom mer effektivt att ha samma bank för alla huvudmän.
Peter
17 maj 2013 10:09