RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Redovisningsprogram

Här är det meningen att man ska diskutera redovisning.

Många använder olika specialprogram för sin redovisning och många fler är säkert intresserade av att göra det. Det vore därför värdefullt om erfarna användare kunde dela med sig av sina erfarenheter och berätta om vilka program som finns, var man får tag på dem, vad de kostar osv och vilka för- och nackdelar som finns. Berätta!
Anders Lindblom
27 feb 2012 11:35

Det jag använder sedan 3 år är PC-Ställföreträdare och som jag är nöjd med,
är mycket enkelt att lära eftersom det finns en mycket bra introduktion i programmet. Kostar sist jag såg det 145:-.
Finns på den här länken http://www.pc-stallforetradare.se/

Ett annat är Godman redovisning som jag dock inte har någon erfarenhet av,
finns på den här länken http://godman.se/

Det finns också en ganska bra sida med aktuell information och lärosidor.
http://www.gmfinfo.se
Gunnar Andersson
27 feb 2012 12:00

Fungerar programmen bara med Windows eller finns det versioner även för t ex OS10 och Linux?
Anders Lindblom
27 feb 2012 15:40

Anders efterlyste lite synpunkter på program som används i det administrativa arbetet som god man/förvaltare. Personligen körde jag PC Ställföreträdare under knappt 1 år. Eftersom supporten inte fungerade särskilt bra så bytte jag till Godman Redovisning som jag nu kört i 2 år. Där fungerar både programmet och supporten utmärkt. Godman Redovisning visar stor lyhördhet för synpunkter och försöker hela tiden anpassa utvecklingen mot vad andvärna vill ha.
Ett mervärde är också, som Gunnar skriver, sidorna med information och olika tips.

Betr. din fundering Anders om olika operativsystem så ställde jag din fråga direkt till Godman Redovisning och så här blev svaret
"Det är mång som kör programmet på MAC datorer (OS10). Mer info hur man gör finns på http://store.apple.com/se/browse/guide/windows
Förmodligen fungerar det på samma sätt med PC Ställföreträdare".

Ingenting nämndes om Linux men personligen så tror jag inte det är något problem eftersom operativet har en öppen källkod och då borde det inte vara något problem.

Även om Godman Redovisning är någon hundring dyrare så tycker jag man får mera för pengarna vid köp av detta program.

Gunnar är nöjd med PC Ställföreträdare och jag föredrar Godman Redovisning. Kraven och förväntningarna kan vara olika men sammanfattningsvis så fungerar nog båda programmen ganska bra.

Kan inte tänka mig att göra det administrativa arbetet manuellt. Arbetar man kontinuerligt med programmet så är det i stort sett vid årsslutet bara att skriva ut det färdiga materialet (årsräkning, körjournal, dagbok etc.) och lämna in till Överförmyndaren.
folke
28 feb 2012 13:47

Har jag förstått rätt (rätta mig om jag har fel!) måste man åtminstone i fallet Godman Redovisning även i Macintosh köra programmet i Windows, dvs man måste köpa ett Windows till sin Macintosh (för ingen har väl normalt Windows på sin Mac???) för ca 1000 kr och då blir nog kostnaden väl hög för de flesta. Och inte många Macintoshanvändare lär vara särskilt intresserade av att använda Windows för något annat ändamål.
Anders Lindblom
18 mar 2012 22:32

Hej Anders,

Vill man köra programvaror framtagna för Windows i en Macdator så måste man förutom något virutaliseringsverktyg, typ http://virtualbox.org (gratis), Boot Camp (inbyggt i OS X 10.5 eller senare) eller liknande produkter, även ha licens för Windows.

Detta är inget unikt för Godman Redovisning utan gäller naturligtvis för alla programvaror som är skrivna för Windowssystem. En nybliven Macägare som har kvar sin gamla Windowsdator kan använda den licensen om den gamla Windowsdatorn "pensioneras".

Enligt uppgift från Godman Redovisning finns det långt framskridna planer på en Macversion som beräknas komma ut någon gång under hösten.
folke
19 mar 2012 11:37

Jag kanske inte utvecklade mitt inlägg tillräckligt...
Det jag vänder mig emot är att man ska ladda ner ett program, installera det och prova det - SEN ska man få erbjudande om att köpa det.
Det är så dom elakartade företagen beter sig och det är dom fällorna vi som godemän får stort jobb med att rätta till för våra HM.
Då ska vi inte drabbas av dom själva.
Sen har jag inget emot att få tips om bra program (även om jag lika gärna kör i excel)
EveSve
16 dec 2014 10:23

Jag som nu snart är en gammal egensinnig man har konstruerat en egen redovisning i excel. Det har fungerat bra och är anpassningsbart till HM och mitt tänk i huvudet.
OBS jag har inget emot de program som går att köpa och kanske prövar på ett sådant i framtiden
Jean Leek
16 dec 2014 11:20

Självklart skall vårt forum inte bli en reklamplats. Som EveSve påpekar, kändes det också obehagligt, att den framtida kostnaden inte redovisades. Jag "rapporterade" igår inlägget för utredning för den händelse, att det förelåg oseriös marknadsföring. Idag har jag emellertid själv talat med Lars Erik Elander, som är ansvarig för programmet och fått följande information: 1) Mer kompletta uppgifter om kostnader och villkor har numera lagts in. 2) Elander ber om ursäkt för att hans inlägg väckt negativa reaktioner 3) Information om programmet kommer att sändas till ett antal godmanföreningar. 4) Programmet stängs efter en månad, därefter betalar man så länge man vill använda det (29 kr/mån).

16 dec 2014 12:15

Hej! För kännedom har ett inlägg i denna tråd som var direktreklam för ett program tagits bort, samt två inlägg som var kopplade till det. Forumet är ingen plats för reklam, men om en ställföreträdare som provat ett program lämnar sina synpunkter i forumet har vi inget emot det./ Minna, RFS kommunikatör
Minna
17 dec 2014 11:09