RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

ICA, COOP och OK mfl

Här är det meningen att man ska diskutera redovisning.

Hej
Kräver era öf att saldon på denna typ av konton redovisas? Alltså saldon vid årsskiftet. Om man gör insättning på denna typ av konto redovisas det naturligtvis som utgift.
Elizabeth
01 mar 2012 21:08

En öf kräver t o m att ICA kontot ska vara öfspärrat! Jo det är ju viktigt att även dessa redovisas och att vi kontrollerar uttagen för jag har funnit att ett ICA kort användes inte enbart för inköp till Hm och det blev ganska besvärligt. Jag redovisar kontot på samma sätt som bankkonto och räknar ut vad det har handlats för under året och det blir en utgift som typ levnadskostnader. Fungerar jättebra. Då ser man samtidigt hur stort behov av matpeng som behövs.
ingrid gutemyr
15 mar 2012 19:00

Ja, min överförmyndarnämnd registrerar även dessa konton och följer upp saldoredovisning, avslutande, etc. De är ju också formellt bankkonton (Medmera Bank och ICA-banken). Några krav på öfn-spärr har ännu inte ställts. Det är inte heller säkert att dessa och andra specialbanker har spärrmöjlighet i sina system.
bolevinson
15 mar 2012 19:27

Används kontona ska de givetvis redovisas på något sätt, eventuellt som HMs privata. Är de sovande eller vilande och kanske bara innehåller högst nån hundralapp är det bäst att försöka avsluta dem, vilket speciellt för OK-konton inte är det lättaste.
Anders Lindblom
22 mar 2012 00:21