RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Fickpengar eller ...

Här är det meningen att man ska diskutera redovisning.

Ex: Min hm får fickpengar kontant av mig, kan inte hantera kort. Nu behöver han lite extra för att köpa vinterjacka och skor, säg 1500 kr. Jag lämnar ut det och hm kvitterar. Hans syster hjälper honom med inköpen. Det blir 164 kr över (säger vi).

Fråga: Ska jag låta dessa 164 kr behållas av hm? Pengarna var ju avsedda för kläder och skor. Men det är ju hm:s pengar ändå. Borde jag inte skriva Kläder m m på kvittot utan bara lämna ut pengar mot kvittensen Fickpengar eller Extra fickpengar och sen låta hm och hans syster sköta sig själva utan redovisning?
Gunnar Sundell
18 dec 2015 15:49

Jag anger "Kontant till huvudmannen" när jag gör som du gjorde nu. Det är då den kvittens du fått av hm eller systern som du bifogar redovisningen.

Det är bara när jag som God man gör sådana inköp som jag skickar med sådana kvitton och redovisar dem som "kläder/skor" eller när jag betalar postorderräkningarna. Det händer med ojämna mellanrum att jag får göra sådana inköp. Senast var när värmepumpen stannade och jag fick lite akut köpa kupévärmare i väntan på hantverkare.
Ronnie
22 jan 2016 08:45