RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Hitta förening

Här kan du berätta vad ni håller på med i er förening och vilka frågor som ni driver lokalt. Ge tips till andra och passa på att ställa frågor.

Hej
Jag är på väg att bli god man för min farbror som bor i Enköpingstrakten. Ärendet är inskickat till överförmyndaren för behandling. Själv bor jag i Stockholmsregionen. Jag funderar på vilken förening som är lämpligast att gå med i. Den i Enköping eftersom det är där min HM bor eller någonstans där jag själv bor. Vad jag kan se så finns föreningar i Stockholms län i Sollentuna, Solna och Södertälje.
Vad föreslår ni?
Oliver
17 mar 2016 11:26

Det kan nog vara en god idé att söka sig till den förening som finns på orten där din huvudman bor. Lokalföreningen kan verka för att skapa dialog med de lokala myndigheterna. De har också erfarenhet av de andra aktörer som du kommer att arbeta med. I Enköping finns Enköping godmans- och förvaltarförening med kontaktperson Marina Sundelius, 070-782 27 97, marina.sundelius@tele2.se.
Laila
17 mar 2016 14:41

Hej
Jag har samma fråga fast i Jönköping. Lyckas inte hitta någon förening där?
Emelie S
10 aug 2016 11:23

Hej Emelie! I Jönköping har vi en förening som heter Södra Vätterbygdens frivilliga samhällsarbetare. Kontaktperson och ordförande är: Lisbeth Malmqvist, 070-302 08 15 lisbeth.malmqvist@comhem.se

Med vänliga hälsningar
Minna, RFS kommunikatör
minna
10 aug 2016 11:32