Om vårt forum - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Om vårt forum

Här kan du skriva om vad som helst som har med uppdragen god man och förvaltare att göra.

Kanske fel av mig att göra så här men så här på årets sista dag så är det väl godkänt att ha lite nyårsönskningar?

Jag önskar lite förbättringar på vårt forum.

2 stora saker önskar jag mig om forumet ska fortsätta i nuvarande form:
1: Det bör vara lättare att se om det är nya inlägg sen jag kollade sist utan att behöva kolla alla datum i hela listan.
2: Det bör vara lätt att "ge o ta" mellan enskilda medlemmar ex. om någon har en excelfil som han/hon vill dela med sig utan att behöva lägga ut personliga mailadresser öppet. T.ex. att kunna skicka ett PM till en skapare av ett inlägg.

I övrigt är forumet bra i all sin enkelhet!
Kanske en ny huvudrubrik: "Om vårt forum"?

Gott Nytt År!
EveSve
31 dec 2014 09:21

Hej EveSve! Tack för dina förbättringsförslag! Det är så att RFS inte har möjlighet att utveckla sidan själv (som ligger på plattformen Episerver) utan behöver anlita utvecklare för det. Om det finns budget för det så kanske det bli aktuellt senare under detta år. Jag samlar gärna in förslag till förbättringar, men tycker det blir lättast om ni mejlar dem till mig: minna.nyman.sabbadini@rfs.se Då är det lättare att ha en dialog kring förslagen och ställa följdfrågor. Med vänliga hälsningar, Minna Nyman Sabbadini, RFS kommunikatör
Minna
07 jan 2015 09:30

Jag håller med dig EveSve. Att kunna skriva direkt till andra vore inte så dumt. Jag har också en del frågor och önskemål om forumets funktioner, men dom tar jag alltså med Minna direkt.
bolevinson
12 feb 2015 18:46

https://www.phpbb.com/ kanske? det är open source och Episerver behöver inte uppfinna hjulet på nytt. Att tex kunna få mailping när någon svarat är ju käckt. Personliga PM kors o tvärs kan ju somliga gilla och har säkert sin tillämpning.
Flertalet forum drivs med den basen. mvh //
Lighthouse
01 mar 2015 17:26

Det var ungefär så jag tänkte också, Lighthouse.
phpbb är utmärkt och gratis lösning.
Där finns ytterligare bra funktioner som ex att skapa undergrupper för lokalföreningarna.
Jag kanske inte vill dryfta problem öppet för hela Sverige.
EveSve
02 mar 2015 08:26

Hej! Tack för era idéer! Vi tar med oss dem, i dagsläget kommer det inte vara möjligt för oss på att kansliet prioritera att lägga forumet på annan plattform, men kanske finns det utrymme i framtida projekt! Sedan finns det ju alltid möjlighet för medlemmar att ta initiativ till att skapa slutna forum då det idag finns många gratisplattformar. Mvh Minna, kommunikatör
minna
13 mar 2015 11:18

@EveSve; 2.5h på hemmaNASen så var ett phpbb forum igång. Det är nästan läskigt lätt. Synd man inte är datanisse rätt igenom.
Söndrade står de gode männen splittrade. Tommy E har hjälpt med fantastiska FB forum. Själv är jag tvehågsen FB / VVFB men forumkommunikation bör RFS definitivt ta lead på.
Lighthouse
25 mar 2015 00:29

Vad jag förstår av texten så tror jag att jag håller med Lighthouse. En fråga som jag ställer mig är varför det är större aktivitet på FB godmansgrupp än på rfs forumet? Jag har mina funderingar MEN vad tror ni?
Jean Leek
25 mar 2015 09:39

Facebook är ett mycket lättillgängligt forum där många rör sig. Många i min ålder finns på FB för att hålla kontakt med barn, barnbarn, släkt och vänner som finns, men ofta är geografiskt utspridda. Då är det lätt att "titta in" i forumet "Godmanskap och förvaltarskap, originalet". Har man blivit medlem kommer man direkt in utan ny inloggning. Det blir alltså lättillgängligt.

Jag tycker att det är bra att det finns fler forum att vända sig till. Inte sällan är ju frågorna vi brottas med av den karaktären att det finns mer än en lösning. Och att då kunna "känna efter" genom att diskutera i mer än ett forum upplever jag som en tillgång.
Tommy Ekman
25 mar 2015 10:00

Håller med dig Tommy, men sedan kommer ett MEN ! Hur garanteras etik och rättssäkerhet? Risken att lämna ut HM. Jag ar inte sett något men känner lite osäkerhet innan jag vill rekommendera det till lokalföreningens medlemmar. Samtidigt vill jag ha det kvar då det tydligen öppnar för ett behov av dialog.
Jean Leek
26 mar 2015 09:45

Vad gäller FBgruppen "Godmanskap och förvaltarskap, originalet" är den skött av tre stycken personer som är moderator/administratörer. Helle Bryn-Jenssen, granskar överförmyndare på Länsstyrelsen och är nationell samordnare för utbildning av ställföreträdare, Håkan Petersson, god man, god man EKF och förvaltare - och jag själv, med ca tjugo års erfarenhet av uppdragen. Vi "varnar" medlemmar som skriver olämpliga inlägg, och tar bort inläggen. Upprepas "överträdelser" blir man avstängd från forumet. Jag var med och startade gruppen och tycker inte att jag uppfattat några sekretessbrott. Det har förekommit att medlemmar skrivit "dumheter" i forum. Vid ett enda tillfälle förekom detta i hög utsträckning. Då ändrades sekretessinställningarna så att alla inlägg granskades av moderator innan publicering. Nu har vi inte haft problem på länge, och aldrig någonsin med sekretess så att huvudman lämnas ut. Jag kan inte se att sekretessen är större i andra forum. Men FB gruppen "Godmanskap och förvaltarskap, originalet" är ett "rappare" forum med högre tempo och friare diskussioner. Personligen anser jag att detta forum och FB-forumet är bra komplement till varandra. Du kan tryggt rekommendera båda forum, Jean.

Tommy Ekman
26 mar 2015 11:00

Stort TACK Tommy för en bra och klarläggande information. Och även ett tack till dig och övriga som startade och förvaltar detta. Jag kommer att "peta in en pinne i brasan" då och då.
Jean Leek
29 mar 2015 11:47