Följer inte överenskommelser - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Följer inte överenskommelser

Här kan du skriva om vad som helst som har med uppdragen god man och förvaltare att göra.

Hej
Jag är ny på posten som god man, sedan i mars. Min klient följer inte den budgeten vi sätter upp. Hon prioriterar inte att amortera på sina skulder. Hon har sjukhusräkningar som fortsätter trilla in och jag fortsätter att förlänga hennes amorteringsplan hos inkasso då hon inte har dem pengarna att lägga i en klumpsumma. Jag har redan tagit bort mobilabonnemanget och gymkortet (gymkortet föreslog hon själv och abonnemanget hade hon skaffat sig en skuld på, den ligger också på avbetalningsplan hos inkasso. Känner mig smått frustrerad, hon har inte riktigt accepterat situationen hon sitter i och vill så klart, som vi andra, ha pengar till rekreation. Vilket hon har, men kanske inte i den utsträckningen hon vill. Hur hård kan jag vara? Är det egentligen en förvaltare hon behöver?

/ Frustrerad
Emelie S
10 aug 2016 11:30

Det som fungerade med min dementa svärmor var att betala av viktiga räkningar exakt samma dag som pensionen kom in. Förutom att räkningarna blev betalda, så blev vi alla mindre frustrerade!
Ronnie
12 aug 2016 17:19

Ja vi har ändrat på HMs konto så att hennes pengar kommer in på ett "räkningskonto" som jag sköter och alla autogiron dras därifrån också. Jag för sedan över en summa pengar till hennes "kortkonto" varje måndag som ska användas till mat, problemet är att hon alltid ber om mer pengar innan veckan är slut. Hon har russelpengar som hon får i en klumpsumma när jag räknat bort alla fasta utgifter och matpengar. Ska jag bara ge henne pengar när hon ber om det, för jag har väl ingen rätt att neka? Funderar ibland på varför hon ens vill ha en Godman.
Emelie S
15 aug 2016 09:58

Ingen rätt att neka, mja, du MÅSTE nog ingenting!
En av mina HM vill ha ett femsiffrigt belopp varje gång jag kommer.
Av en händelse "råkar" jag bara ha ett tresiffrigt belopp med mig.
Han vill även att jag skänker en fastighet till en anhörig och det har jag svarat att det löser sig med tiden...

Sedan gäller det förstås att vara lite smidig. Hn har ju möjlighet att gå över huvet på oss och ta ut det hn själv vill. Det är då det kan bli riktigt rörigt...
Ronnie
22 aug 2016 17:26