RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Advokat/Arv

Här kan du skriva om vad som helst som har med uppdragen god man och förvaltare att göra.

Nån som vet vart man vänder sig för en bra advokat? Bor i Örebro Är förvaltare till en kille som ska få ett arv från Finland och jag har skickat papper fram och tillbaka men att översätta allt till svenska blir inte bra och känner att det inte fungerar längre ÖFN ska ha allt på svenska när jag lämnar in ansökan tillsammans med boupptäckning som jag inte har en aning om vart jag får tag på..Vad jag förstått så rör det sig om en såld fastighet som ska fördelas på ca 12 personer och summan är ca 13,000 kr så det bör ju vara en advokat som inte är allt för dyr. Detta är så rörigt att man överväger att bli entledigad
Annika
22 feb 2016 16:28

Som en ren gissning så tror jag det skulle bli billigare att anlita en "2-språkig" begravningsbyrå i Sverige eller Finland.
Känns som det skulle gå med minus med advokat.
EveSve
22 feb 2016 18:11

Som en ren gissning så tror jag det skulle bli billigare att anlita en "2-språkig" begravningsbyrå i Sverige eller Finland.
Känns som det skulle gå med minus med advokat.
EveSve
22 feb 2016 19:30

Du kan inte leja en någon som kan översätta helt enkelt? Kräva att en bouppteckningen som utförs i ett annat land skrivs på svenska låter som ett högst orimligt krav från ÖF.

Jag har själv blivit kallad till ett bouppteckning i norra Finland (som är enspråkigt). Jag vet inte exakt hur stor andel min HM har i denna bouppteckning än, men det rör sig högst om en 1/48-del. De brev jag fått från den finska banken i ämnet hittills är skrivna på så fattig svenska att jag hoppas de inte försöker skriva bouppteckningen med sin tafatta svenska. Det skulle bli närmast oläsligt.

Där jag bor finns det ganska gott om finskspråkiga, även på kommunen, så jag förväntar mig inga problem med att hitta någon som kan översätta pappren.

När jag skickade in tillgångsförteckningen klagade inte ÖF på att Taxeringsbeslutet på fastigheten och ett kravbrev var skrivet på finska. Men de kanske inte läste dem så noga.
Ronnie
04 mar 2016 09:25