RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Finland

Vad bör man tänka på när man tar ett nytt uppdrag som god man eller förvaltare? Här kan man ställa frågor och tipsa varandra.

Båda mina HM är från vår stora granne i öster. Min första HM hade en ganska enkel relation till sitt hemland, bara pension och nolltaxerande. Nummer två har en lite mer komplicerad relation, med tillgångar och utgifter på andra sidan havet. Någon som har bra tips på vart man vänder sig för att få svar på ovanligt dumma frågor om Finland?
Han äger en fastighet i Finland med tillhörande kostnader. Var den ligger och en höftning om vad den är värd är bland annat frågor jag behöver få svar på till tillgångsförteckningen. Då min HM är dement, kan jag inte helt förlita mig på hans svar.
Ronnie
26 maj 2015 18:11

Hej! Ett tips för för överförmyndarfrågor som berör Finland, är att ta kontakt med kommuner och särskilt överförmyndarförvaltning i kommuner som har mycket med Finland/Sverige relationerna att göra. Till exempel Haparanda Kalix, och Övertåneå samt andra kommuner som ofta löser frågor likt dessa.
Linda Fröström
29 maj 2015 08:29