RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

RFS i debatten

Här tipsar RFS om nyheter inom godmansområdet. Det kan handla om lagändringar, rättsfall med mera. Här kan ni också tipsa varandra om intressanta nyheter för ställföreträdare!

Med anledning av inslag i Rapport och Aktuellt 24 april, om bristande tillsyn från överförmyndare och länsstyrelse av gode mäns och förvaltares insatser, kommenterade RFS ordförande situationen via ett pressmeddelande. Professionalisera överförmyndaren, förnya lagstiftningen och värna frivilligheten var budskapet.
Läs pressmeddelandet här: www.rfs.se/pressmeddelande-april2016

Läs om Svt:s inslag om gode män och förvaltare 24 april här: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-granskade-vi-kommunernas-gode-man

minna
28 apr 2016 10:40

"Självklart ska man visa på hur bedragare går fram, men bland alla tusentals ställföreträdare som gör frivilligarbete, för glädjen att hjälpa och för småpengar, känns det tråkigt att inte en enda fått komma till tals”, skriver Tommy Ekman, medlem i Kristianstad godmans- och förvaltarförening i ett debattinlägg på Svt Opinion. Tommy är också med i RFS godmanspanel som svar på frågor här i forumet.
Läs debattinlägget här: http://www.svt.se/opinion/ekman-om-gode-man
minna
28 apr 2016 10:43

Kvällens Uppdrag granskning ska handla om ytterligare en god man som misskött sig. RFS välkomnar debatt, men önskar en nyanserad sådan innan slutsatser dras kring godmanskapets framtid.
– RFS har alltid rättssäkerheten för personen som behöver stöd av en frivilligarbetare i fokus. Att Svt uppmärksammar brister i systemet är viktigt, varje person som råkar ut för en oseriös ställföreträdare är en för mycket. Det är däremot djupt olyckligt att anklaga en hel grupp där vi anser att många gör utmärkta insatser, säger Agneta Zedell, RFS förbundsordförande, i ett pressmeddelande som sänts ut idag.
Läs det i sin helhet här: www.rfs.se/pressmeddelande-maj2016
minna
04 maj 2016 14:55