RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

SEB

Här är det meningen att man ska diskutera förvaltning av egendom.

Jag är intresserad av att få höra vilken uppfattning som finns om SEB. Min åsikt är att det är en krånglig bank och gör det inte enkelt för God Man. Vad har Ni för erfarenheter?
pernilla
07 nov 2013 17:09

Jag har bara en kortvarig erfarenhet av dem, fick en ny huvudman om hade sitt konto hos SEB.
Dom var verkligen krångliga då jag skulle byta hans konto till en annan bank. Jag hade med mig en kopia av registerbeviset det godtog dom inte, det skulle vara original.
Så jag gick hem och tog en ny kopia med min färglaserskrivare. Sedan gick jag till SEB med kopian och originalet, som dom fick välja mellan och då blev det ett väldigt rabalder, med inkallande av avdelningschefen som valde kopian.
Jag rättade honom och talade om för honom vilken omodern syn dom hade på original respektive kopia.
Gunnar Andersson
08 nov 2013 10:22

Gunnar. Du imponerar. Kan vi träffas?
Anthony Treacher
11 nov 2013 22:57

Jag får en känsla av att SEB vet väldigt lite om God Man/Förvaltare.
pernilla
18 nov 2013 10:34

Hej Anthony!
Skriv ner kontaktuppgifter så får vi se.
Gunnar
Gunnar Andersson
18 nov 2013 11:25

Hej,
ny här och har äntligen hittat ett forum där problematik runt god mansuppdragen kan "ventileras".....
Sköter en handfull uppdrag och har kontakt med SEB, HB, Swedbank och ICA-banken.......
SEB sticker ut markant som den sämsta samarbetspartnern. Har vi ett flertal tillfällen upplyst om att vi numer befinner oss i år 2013......vilket de missat. Jag byter för dom Hm som har SEB, tyvärr startade jag upp med SEB i början av min "karriär" då jag hade en mycket bra bankkontakt på ett SEB kontor. Men då han slutade upptävkte jag deras "kvalitét".......
Min erfarenhet är att HB är den bästa samarbetspartnern i bankärenden......
Petbav
18 nov 2013 21:44

Det går väl helt enkelt inte att använda SEB om man vill göra sina ärenden via internet. De accepterar väl fortfarande inte att man som ställföreträdare får tillgång till internetbanken.
Anders Lindblom
22 nov 2013 23:52

Jag har pratat med SEB om detta och banktjänstemännen är medvetna om att SEBs system ligger efter. får ständigt samma svar"man jobbar på det". Tacka vet jag Swebank o HB:)
pernilla
28 nov 2013 09:36

Jag har både Nordea och Swedbank och båda är bra
Gunnar Andersson
28 nov 2013 12:03

Hur bra man trivs med en bank är väl lite beroende på den lokala personalen. Men generellt verkar centralstyrda banker som SEB vara besvärligast. De har ofta långtgående interna regler, som dikterats av maximal ekonomisk och juridisk säkerhet och ofta går längre än vad lagstiftningen kräver. Handelsbanken, som är lokalt administrerad, är enligt min erfarenhet mer flexibel.
bolevinson
01 dec 2013 22:39

Tack för ditt svar där bolevinson, deras juridik överprövar tom tingsrättens dom. Där emot accepterar SEB att syskon med fullmakt får tillgång till huvudmans internetbank. Mycket som är konstigt i den världen.
pernilla
03 dec 2013 10:02