RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Särskild postadress

Här är det meningen att man ska diskutera hur man bevakar huvudmannens rättigheter.

Jag har som ombudsman för gode män och förvaltare uppmärksammats på att den särskilda postadressen som man beställer genom skatteverket inte alltid fungerar. Det kan vara myndigheter som ändå sänder post till huvudmannen eller att gode mannen får post långt efter avslutat uppdrag trots att avanmälan har gjorts. Är det fler som mött samma eller annan problematik med den särskilda postadressen? Om detta är vanliga problem så funderar vi på hur RFS kan agera i frågan.
Linda Fröström
03 feb 2017 08:36

Det stämmer att det inte alltid fungerar Linda! Alla företag och myndigheter köper inte tjänsten "adressuppdatering" så att de ser ändringar. Det som dock är underligt är att sjukvården och rättsväsendet är de jag haft mest bekymmer med i de län jag varit. Vad man kan göra? Man kan tycka att åtminstone domstolar och de kliniker där läkaren skrivit ut läkarintyg om att ex förvaltare bör anordnas borde ha koll på det ställföreträdarskap de själva är med och anordnar. Kanske går det börja där?
Tommy Ekman
03 feb 2017 13:57

Pensionsmyndigheten skickar viss post både till Ställföreträdaren och Huvudmannen. Det är ett gott initiativ i sig, men jag får BÅDA breven. Finska pensionsutbetalare gör samma sak, men lyckas skicka dem till olika adresser.
Ronnie
07 feb 2017 20:56