RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

En plats på webben för gode män och förvaltare

Godmanskap.se

Välkommen till Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares webbplats för gode män och förvaltare!

 • Pressmeddelande: De flesta gode män är seriösa

  SVT:s dokumentär ”Konsten att stjäla utan att åka fast” visas på tv på torsdag, men går redan att se på SVT Play. Återigen visas upprörande exempel på hur huvudmän råkat illa ut. RFS erfarenhet är att de allra flesta gode män är seriösa, men dokumentären visar på vikten av att överförmyndaren har rutiner för att upptäcka och beivra misskötsamhet.
  Pressmeddelande: De flesta gode män är seriösa
 • Pressmeddelande: Frivilliga med unik insyn i slutna miljöer

  Varje dag bidrar frivilliga samhällsarbetare till att göra vardagen för en medmänniska lite bättre. Dessa uppdragstagare får dessutom en unik insyn i slutna miljöer och i myndigheters biståndsbeslut. Inför internationella frivilligdagen 5 december har RFS sänt ut ett pressmeddelande för att uppmärksamma insatserna.
  Pressmeddelande: Frivilliga med unik insyn i slutna miljöer
 • Barnen i fokus i nytt projekt

  Ett av syftena med RFS nya projekt Min rätt - Din roll är att ensamkommande barn ska bli mer delaktiga i insatserna god man och särskilt förordnad vårdnadshavare. Här berättar projektledarna om varför projektet behövs och vad som blir de första stegen.
  Barnen i fokus i nytt projekt
 • Sökes: Nya medlemmar till godmanspanelen

  Är du intresserad av att diskutera frågor inom uppdraget som god man/ förvaltare, god man för ensamkommande barn och särskilt förordnad vårdnadshavare? Vill du dela med dig av dina erfarenheter inom ditt uppdrag med andra? Då kan du vara en av dem vi letar efter!
  Sökes: Nya medlemmar till godmanspanelen
 • Debattartikel: "Frivilliga gode män har en unik roll”

  I en debattartikel i Dagens samhälle bemöter Jenny Ögren, förbundsordförande, ett debattinlägg från riksdagspolitiker i Dagens samhälle. Politikerna föreslår att gode män för ensamkommande barn ska vara anställda. Läs repliken från RFS här.
  Debattartikel: "Frivilliga gode män har en unik roll”
 • Pressmeddelande: Rekryteringen måste professionaliseras

  I måndagens inslag i Rapport konstateras att det är svårt att rekrytera gode män och Norges system med anställda gode män lyfts som en lösning. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, RFS, anser att den bild som ges är förenklad och vill bidra till att frågan problematiseras.
  Pressmeddelande: Rekryteringen måste professionaliseras
 • Debattartikel: "Lämna inte gode män i sticket!"

  I en debattartikel i Dagens samhälle skriver Jenny Ögren, RFS förbundsordförande, att det måste vara en högt prioriterad fråga för de styrande att se till att de gode män som ska stödja ensamkommande barn har möjlighet att utföra sitt uppdrag på bästa sätt.
  Debattartikel: "Lämna inte gode män i sticket!"
 • Projekt med stor spridning

  Att Rollkolls material fått så stor spridning visar på att det verkligen finns ett behov av att reda ut roller, berättar projektledare Elin Molander. Även om projektet avslutas i september i år kommer RFS arbeta för att hitta finansiering för projektets fortlevnad i någon form.
  Projekt med stor spridning
 • RFS gör debattinlägg i DN

  De flesta gode män gör utmärkta insatser trots bristen på stöd, skriver Agneta Zedell, RFS tidigare förbundsordförande, i ett debattinlägg som publicerats i Dagens nyheter. Läs debattinlägget här.
  RFS gör debattinlägg i DN

Notiser utifrån