RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Mentorskap - vad är det?

Agneta Zedell, förbundsordförande2015-02-06

Att få en mentor är enligt min uppfattning någonting helt fantastiskt. Det är att få del av en lång erfarenhet utan att själv behöva göra alla misstagen. Det handlar om att få del av en kunskap som inte finns tillgänglig i lagtext eller föreskrifter eller annan skriven dokumentation.

Det handlar helt enkelt om att både få en genväg och om att få en säkerhet, en garanti att inte göra bort sig i onödan som ny och oerfaren. Antingen det handlar om att introduceras  på en arbetsplats eller i ett frivilliguppdrag så finns det blindskär som aldrig är uppenbara för den nya. Vilka nätverk fungerar just i den här lokala omgivningen? Finns det människor som är särskilt kunniga att vända sig till? Motsatsen kanske, finns det människor som inte är fullt kompetenta? 

I många sammanhang finns utmärkt bra introduktionsprogram. Grundläggande utbildning och skriven text att ta del av. Namngivna tjänstemän som har lämplig specialinriktning. Det en verklig mentor därutöver kan erbjuda är den informella kunskap som aldrig skulle kunna skrivas ner. Under min yrkesverksamma tid har jag endast vid ett tillfälle begåvats med vad jag skulle vilja kalla en verklig mentor,  och han gav mig verkligen en katapultstart i den organisationen.

Först och främst var han ganska gammal i gamet och erfaren, vilket innebar att han inte i något avseende var en konkurrent till min position. Han kunde känna sig fri att förklara för mig vilka av mina kommande medarbetare jag kanske skulle se upp med och vilka jag lugnt kunde luta mig mot. Han kunde upplysa mig om hur jag skulle arbeta för att få ett ärende snabbare genom processen och hur jag skulle kunna begrava en fråga hos några sölkorvar om jag av något skäl behövde det. Kort sagt – han gav mig på ett hederligt sätt information om all den informella struktur som det hade tagit mig åratal att själv få erfarenhet av och kunskap om.

Nu är det förstås viss skillnad att vara mentor för nya frivilliga i vår organisation jämfört med min erfarenhet av att börja som mellanchef i en statlig organisation. Men en hel del är också gemensamt. Dels handlar det om att tänka sig in i den nyes situation och att göra det på ett ärligt sätt, utan tanke på egna fördelar. Det handlar om att vara öppen för den vilsenhet som har kännetecknat oss alla i början och hjälpa till med de gränsdragningssvårigheter som kan leda till onödig besvikelse. Och framför allt handlar det om att visa uppskattning och respekt för ett nytt engagemang och att visa att genom våra föreningars arbete är ingen ensam i sina strävanden för andras bästa.

Agneta Zedell
RFS förbundsordförande

Ledaren är publicerad i RFS nyhetsbrev nr 1 2015 

Läs nyhetsbrevet här