RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 1 2017

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 1 2017. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala versionen går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema att synliggöra. I det här numret får du exempel på vad RFS gör för att uppmärksamma frivilliga samhällsarbetares insatser. Det lokala arbetet med att lyfta frivilliguppdragen är nog så viktigt. 

Läs det digitala nyhetsbrevet här

 • RFS fördjupar godmansdebatten

  Media har senaste tiden dominerats av en negativ bild av gode män och förvaltare. Att samvetslösa bedragare utnyttjar sin huvudman är hemskt för den drabbade. Det gör tyvärr också att tilliten för hela systemet skadas. Läs Jenny Ögrens ledare om hur RFS arbetar med att sprida en mer nyanserad bild av gode män.
  RFS fördjupar godmansdebatten
 • Dialog som gett resultat

  I Örnsköldsvik har föreningens arbete för att myndigheterna ska känna till föreningen gett resultat. Numera kontaktas de ofta av kommunen och ett ekonomiskt bidrag ger stabilitet.
  Dialog som gett resultat
 • RFS lyfter frivilligas roll på häkte

  Två färska utredningar om att bryta isolering på häkten, men vart tog de frivilliga vägen? RFS upplever att besöksgrupperna och frivilliga samhällsarbetare glömts bort. Läs om hur förbundet har agerat för att synliggöra dem.
  RFS lyfter frivilligas roll på häkte
 • Kriminalvården har samverkan på agendan

  Frågan om om att bryta häktesisolering har uppmärksammats på flera håll senaste tiden. RFS upplever att besöksgruppernas roll försvinner i diskussionerna. Här berättar Hanna Jarl, chef vid Kriminalvårdens avdelning för anstalt och häkte, om värdet av frivilliga.
  Kriminalvården har samverkan på agendan
 • Frivilliga samhällsarbetare i kursbok

  – Det finns ett stort värde i det frivilliga samhällsarbetare gör, men jag ser att de ofta glöms bort av både myndigheterna och civilsamhället, säger Kerstin Svensson, professor vid socialhögskolan i Lund. Just nu skriver hon på ett kapitel till en lärobok om socialt arbete i civilsamhället.
  Frivilliga samhällsarbetare i kursbok
 • Snart dags för frivårdsturné

  Nu finns Sofia Löfvenberg på plats på RFS kansli som vikarierande ombudsman inom kriminalvårdsområdet. Under våren kommer hon och Thomas Karlsson, visionsrumsansvarig, göra en frivårdsturné för att lyfta lekmannaövervakarfrågan och Visionsrummet.
  Snart dags för frivårdsturné