RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 6 2014

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 6 2014. Några av artiklarna som publiceras i tidningen SocialQrage kommer publiceras här på webbplatsen. Nyhetsbrevet går även att ladda ner som pdf här.


INNEHÅLL: Det här numret har tema mål och uppföljning, de sista av utvecklingsområdena i Rättssäkerhetsprojektet. Här kan du läsa om några myndigheters och en förenings arbete med mål och uppföljning. Det finns även lite tips inför internationella frivilligdagen 5 december. 

Ladda ner RFS nyhetsbrev 6 i SocialQrage (pdf)

 • Hur gör vi medmänsklighet?

  2014-11-24 Mål och uppföljning är temat i RFS senaste nyhetsbrev. Att sätta tydliga mål med en frivilliginsats uppskattas av både frivilligarbetaren och brukaren. Ladda ner nyhetsbrevet som pdf här.
  Hur gör vi medmänsklighet?
 • "Tjänstesektorn måste söka andra vägar"

  2014-11-20 I Agneta Zedell, förbundsordförande, skriver i kommande nyhetsbrev om utmaningen att sätta mål för de lagreglerade frivilliguppdragen. Hon berättar också att RFS som bäst skissar på en ny arvsfondsansökan för att ta fram en modell för att mäta kvalitet i uppdragen.
  "Tjänstesektorn måste söka andra vägar"
 • Struktur ger mycket "verkstad"

  2014-11-28 Att sätta mål för verksamheten och följa upp dem bidrar till att utveckla en förening. Gösta Svensson, ordförande i Hallands godmans- och förvaltarförening berättar att styrelsen sedan några år arbetat för att få bättre struktur och tydligare mål.
  Struktur ger mycket "verkstad"
 • Tidiga uppföljningar en framgångsfaktor

  2014-11-27 I Nacka sätts oftast tydliga och uppföljningsbara mål för kontaktpersoner enligt SoL, berättar Inga-Lill Källstrand och Birgitta Sundberg som arbetar vid Nacka kommuns kontaktverksamsamhet. För LSS-insatserna är målen däremot mer generella.
  Tidiga uppföljningar en framgångsfaktor
 • Överförmyndare om att tydliggöra mål med insatsen

  2014-11-27 RFS ringde upp Ann-Catrin Svantes Ohlson, kanslichef vid överförmyndarkansliet i Örebro för att fråga hur en överförmyndare arbetar med mål och uppföljning.
  Överförmyndare om att tydliggöra mål med insatsen
 • Forskare tror på värdet av frivilliginsatser

  2014-12-01 Med anledning av den kommande internationella frivilligdagen 5 december ringde RFS upp Lars Svedberg, professor i socialvetenskap vid Ersta Sköndals högskola. Han tycker att de lagreglerade frivilliguppdragen fyller en viktig funktion i samhället.
  Forskare tror på värdet av frivilliginsatser
 • Uppmärksamma 5 december

  2014-11-19 Frivilligdagen 5 december firas för att hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt. För RFS föreningar kan dagen vara ett bra tillfälle att lokalt uppmärksamma de lagreglerade frivilliguppdragen och föreningen.
  Uppmärksamma 5 december