RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 5 2014

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 5 2014. Några av artiklarna som publiceras i tidningen SocialQrage kommer publiceras här på webbplatsen. Nyhetsbrevet går även att ladda ner som pdf här.

INNEHÅLL: I det här numret presenteras metodboken som kan användas lokalt för att samarbeta kring frivilliga samhällsarbetare. Läs bland annat om Växjö där frivård, socialtjänst och patientnämnd redan är igång och samarbetar. 

Ladda ner RFS nyhetsbrev 5 i SocialQrage (pdf)

 • RFS vill säkra framtidens frivilliga samhällsarbetare

  2014-10-14 RFS har sökt medel från arvsfonden för att fortsätta sprida Rättssäkerhetsprojektets arbetssätt och synliggöra uppdragen på nätet. Vi har mötts av idel positiva kommentarer och ett gehör från myndigheterna som tyder på att behoven är stora, säger Gunilla Sundblad, RFS förbundssekreterare.
  RFS vill säkra framtidens frivilliga samhällsarbetare
 • Nu är metodboken klar

  2014-09-26 Nu kan du beställa eller ladda ner metodbok och slutrapport från Rättssäkerhetsprojektet här på RFS hemsida. I metodboken finns tips på hur man lokalt kan samarbeta kring frivilliguppdragen för att öka kvaliteten i insatserna.
  Nu är metodboken klar
 • "Tillsammans når vi så mycket längre"

  2014-09-30 I Växjö är frivård, socialtjänst och patientnämnd redan igång och samarbetar kring frivilligarbetare. På eget initiativ, efter inspiration från Rättssäkerhetsprojektet.
  "Tillsammans når vi så mycket längre"
 • Ny ombudsman inom kriminalvårdsområdet

  2014-09-05 Jenny Eltell heter RFS vikarierande ombudsman inom kriminalvårdsområdet. Till henne kan medlemmar hör av sig med frågor om uppdraget som lekmannaövervakare och om besöksverksamhet på häkten och anstalt.
  Ny ombudsman inom kriminalvårdsområdet
 • "Jag är stolt över RFS värdegrund"

  2014-10-13 "Det är en styrka att kunna berätta om RFS värdegrund för myndighetsföreträdare och andra samarbetsparter, skriver Agneta Zedell, förbundsordförande, i senaste nyhetsbrevet i SocialQrage.
  "Jag är stolt över RFS värdegrund"