RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 3 2014

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 3 2014. Några av artiklarna som publiceras i tidningen SocialQrage kommer publiceras här på webbplatsen. Nyhetsbrevet går även att ladda ner som pdf här.

Ladda ner RFS nyhetsbrev i Social Qrage som pdf 


INNEHÅLL: I det här numret är fokus på RFS konferens och årsmöte 2014, som hade tema generositet. Bland annat intervjuas Jeanette Larsson, före detta polis, som föreläste vid konferensen om HBT-frågor.

 • Jeanette kämpar för HBT-personers rättigheter

  2014-05-28 En av föreläsarna vid RFS konferens var Jeanette Larsson, den före detta polisen som fått priset Årets hjältinna 2009 av transföreningen i Sverige. Läs en intervju med Jeanette.
  Jeanette kämpar för HBT-personers rättigheter
 • Lokalföreningar uppmanas att öppna upp

  2014-05-27 Vid RFS konferens 10 maj beskrevs vinsterna med Rättssäkerhetsprojektets arbetssätt och Agneta Zedell uppmanade alla lokalföreningar att öppna upp för alla lagreglerade uppdrag. Vid årsmötet 11 maj beslutades om några stadgeförändringar, bland annat att lokalföreningarnas namn ska utgöras av ett geografiskt område med tillägg av frivilliga samhällsarbetare.
  Lokalföreningar uppmanas att öppna upp
 • Vi sätter dem vi stödjer i fokus

  2014- 05- 26 "Att vara generös, vad handlar det om? Först och främst betyder det ett krav på att höja blicken från de egna behoven och från de vardagliga bagatellerna", skriver Agneta Zedell, RFS förbundsordförande, i kommande nyhetsbrev i Social Qrage.
  Vi sätter dem vi stödjer i fokus