Nyköping/Oxelösunds frivilliga samhällsarbetare

Nyköping Oxelösunds frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Medlemsinformation

Den 15 mars genomförde vi årsmötet med drygt 20 medlemmar närvarande. Vi fick också intressant information om RFS av förbundssekretare Gunilla Sundblad.

Årsmötet beslöt att vi nu hälsar alla med laganknutna frivilliguppdrag välkomna till vår förening och att vi nu heter

Nyköping/Oxelösunds frivilliga samhällsarbetare

Så fort årsmötesprotokollet är justerat kommer du att hitta det under fliken dokument på denna sida. Även de nya stadgarna läggs där då.

 

Och så  några ord om våra torsdagsträffar! 

Vi har bara två torsdagar kvar på terminen och torsdagen den 26 april träffas vi på Tingsrätten i Nyköping istället för på Studiefrämjandet. Se info nedan.

Och torsdagen den  31 maj

träffas vi  i Studiefrämjandets lokaler på Brunnsgatan 5 i Nyköping kl 18.30 - ca 21.0

 

Torsdagen den 26 april är du välkommen till Tingsrätten i Nyköping på en guidad tur och information/diskussion med 1.e notarie Chabo Afrm.

Tid: 17.00 – ca 18.30

Adress: Folkungavägen 4

 

Till detta arrangemang behöver vi din anmälan. Till Elizabeth: e.pettersson00@gmail.com eller 070-647 3076 Senast den 23 april.

 

Varmt välkommen till våra aktiviteter!

 

 

Några tips till dig som har huvudman som omfattas av LSS:

På medlemsmötet den 16 november informerade specialpedagog Kristina Rickne om sin verksamhet Lärvux i Oxelösund. Den utbildningen är öppen för elever med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Om du är intresserad av mer information om detta finns den på adressen http://oxelosund.se/barn-och-utbildning/campus-oxelosund/larvux/

Nyköpings Kommun erbjuder Kompiskortet till samma grupp. Det kortet ger din huvudman en möjlighet att tillsammans med en kompis att delta i olika aktiviteter. Din huvudman betalar som vanligt med kompisen går in gratis. Och kortet är gratis. 

På kommunens hemsida kan du läsa mer om detta och vilka föreningar mm som anslutit sig. 

 

Våra försäkringar

I medlemsavgiften på 100 kr ingår Kris- och olycksfallsförsäkringen.

Som god man/förvaltare kan du också teckna en Ansvarsförsäkring som omfattar Rättsskydd och Förmögenhetsskada. Den kostar 130 kr per år och försäkringsperioden är kalenderår. Premien betalas till vårt bankgiro 202-6367. Försäkringsbevis skickas till din mailadress. 

Det finns också en Hem- och bilförsäkring som du kan teckna som medlem i vår förening.

Du kan läsa mer om försäkringarna på RFS hemsida under rubriken Medlemsservice.