Hallands god mans- och förvaltarförening en förening inom Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Hallands god mans- och förvaltarförening

Människor till stöd för andra

Medlemsinformation

Här kan du läsa om vad som är på gång i Hallands godmans- och förvaltarförening

Medlemsbrev 1, 2018

Medlemsbrev 2, 2017

Föreningensrutin för medlemsavgiften

Information om huvudmannens försäkringsskydd

RFS värdegrund

Hemtjänstavgift eller beslut om hyresättning för huvdumannen

Tänk på att kontrollera att huvudmannens kostnad för arvode till GM/förvaltare ingår i HM kostnad då socialtjänst eller motsvarande beräknar hemtjänstavgiften eller hyra för särskilt boende.

Cafémöten

Dessa träffar har vi i samtliga kommuner. Ett möte där vi träffas för att utbyta erfarenheter från våra uppdrag. Ingen dagordning, var och en som kommer bidrar på sitt sätt.

Försäkring och rådgivning

Föreningen är medlem i RFS, Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, vilket ger dig en olycksfalls- och krisförsäkring. Försäkringen gäller under all verksamhet som arrangeras inom föreningen, när lekmannauppdraget utförs samt till och från uppdraget. Gode män och förvaltare har även möjlighet att teckna en ansvarsförsäkring för 130 kr per år. Läs mer på RFS hemsida här.

Du kan också få rådgivning av RFS ombudsmän om du har frågor kring ditt uppdrag.

RFS nyhetsbrev

Som medlem får du RFS nyhetsbrev per post fyra gånger per år. Om du uppgett din mejladress till föreningen får du även den digitala versionen av nyhetsbrevet. 

Läs RFS nyhetsbrev här

Intervju med medlem

Kenneth Pettersson, god man för ensamkommande barn, i Hallands godmansman- och förvaltarförening, intervjuas om sin roll av Enheten för flerspråkighet och integration i Laholm. Läs intervjun som omvärldsnotis på RFS hemsida här eller på Enheten för flerspråkighet och integration här (scrolla ner)